house of milo

From concept to creation, the studio is equipped to handle new-builds, renovations, conversions and conceptual projects and is highly regarded for delivering exceptional concepts that meet budgetary and scheduling requirements. Projects are praised for strong design details combined with a layering of classical and modern styles that reflect a broad design and innovative mindset.
read more
homeowner
location
Bend, oregon
This living space remodel was located in central Oregon's Highlands community nestled along the Deschutes National Forest. The client sought to modernize the homes original rustic tones to a more playful, mid-century modern palette.

To help define the living space, a custom doug fir slat wall was created to help share natural light with the hallway complimented by a staggered lighting plan to help drop. the twenty-two foot ceiling. A custom walnut built-in was designed and fabricated to showcase art and bespoke objects while still housing various entertainment systems. The once red and brown fireplace was re-cladded with a more modern cream ledge stone.

All new furnishings, textiles, and subtle material accents anchored a timeless yet modern aesthetic to the home's original rustic vibe leaving the integrity of the original build with fresh creative and functional lift.
  • DESIGN DIRECTION
  • SPATIAL PLANNING
  • custom fabrication
  • BUILD AND INSTALL
homeowner
location
Bend, oregon
This living space remodel was located in central Oregon's Highlands community nestled along the Deschutes National Forest. The client sought to modernize the homes original rustic tones to a more playful, mid-century modern palette.

To help define the living space, a custom doug fir slat wall was created to help share natural light with the hallway complimented by a staggered lighting plan to help drop. the twenty-two foot ceiling. A custom walnut built-in was designed and fabricated to showcase art and bespoke objects while still housing various entertainment systems. The once red and brown fireplace was re-cladded with a more modern cream ledge stone.

All new furnishings, textiles, and subtle material accents anchored a timeless yet modern aesthetic to the home's original rustic vibe leaving the integrity of the original build with fresh creative and functional lift.
  • DESIGN DIRECTION
  • SPATIAL PLANNING
  • custom fabrication
  • BUILD AND INSTALL